MENI
30.12.2010

Novogodišnji prijem Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH



Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine organizirao je novogodišnji prijem za parlamentarne izvještače kao i druženje za zaposlene i mnogobrojne poslovne partnere Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.
Predstavnicima medija obratili su se sekretar Zajedničke službe, Aljoša Čampara i rukovodilac Sektora za odnose s javnošću, Zlatko Vukmirović. Zahvalivši se medijima na praćenju rada i profesionalnom izvještavanju iz Parlamentarne skupštine BiH, Čampara je izrazio nadu kako će dobra saradnja PSBiH i medija i ubuduće biti nastavljena. Također, prisutne je upoznao i sa aktivnostima koje je Sekretarijat uradio u protekloj godini, uz naglasak na usvajanje Strateškog plana Sekretarijata za 2011.- 2014. godinu, kao i Komunikacijske strategije PSBiH za period 2011.- 2014. godine što su projekti s kojima Sekretarijat prednjači u odnosu na parlamentarne institucije u bližem pa i daljem okruženju. Također, predstavnicima medija je najavljeno kako će Sekretarijat Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tokom naredna dva mjeseca javnosti predstaviti prvu Monografiju PSBiH kojom je obuhvaćena historija parlamentarizma u Bosni i Hercegovini kao i historija Parlamentarne skupštine BiH od 1996. godine do danas. Istovremeno, kako je reporterima rekao Zlatko Vukmirović, bit će aktivirana nova, potpuno redizajnirana veb stranica Parlamentarne skupštine BiH koja će biti obogaćena nizom novih korisnih sadržaja.
Prijem upriličen za zaposlene u Sekretarijatu i njihove poslovne prijatelje bio prilika da se sumiraju poslovni rezultati iz protekle 2010. godine, kao i želje za uspješnu 2011. godinu, kako na poslovnom tako i privatnom planu.
„Očekujem i iskreno se nadam da ćemo i ubuduće kroz jedan kolegijalan odnos i zajednički rad izvršavati sve obaveze i prevazilaziti probleme koje se ispriječe pred nas“, istakaao je gospodin Čampara obraćajući se zaposlenima i brojnim gostima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću