MENI
24.5.2011

Održana 1. sjednica Kolegija Predstavničkog doma


Poslovnički rok za formiranje klubova poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ističe u četvrtak 26. maja a očekuje se da će prijedlog sastava stalnih komisija ovog doma biti utvrđen na sjednici Proširenog kolegija Predstavničkog doma koja je zakazana za 1. juni.
Ovo su osnovni zaključci današnje prve sjednice novoformiranog Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojom je predsjedavao predsjedavajući Doma Denis Bećirović.
Kolegij je danas razmatrao i predstojeće međunarodne obaveze Predstavničkog doma i Parlamentarne skupštine BiH. Zaključeno je da će Predstavnički dom učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se Stalna delegacija PSBiH što prije uključila u rad Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope. Istovremeno, članovi Kolegija usaglasili su se da se predsjedavajući Bećirović pismom obrati međunarodnim institucijama i organizacijama u kojima Parlamentarna skupština BiH djeluje kao punopravni odnosno pridruženi član i obavijesti ih o ponovnom aktiviranju Predstavničkog doma što u značajnoj mjeri odmrzava i djelovanje PSBiH na međunarodnom planu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću