MENI
16.6.2011

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma, dr. Denisa Bećirovića sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Rankom Krivokapićem


Prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Crne Gore bilježe napredak na svakom polju a obaveza parlamenata dvije zemlje je da šire saradnju i stvaraju ambijent za bolje povezivanje, istaknuto je tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.
Crna Gora snažno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine i pružit će joj svaku podršku na putu ka evroatlanskim integracijama, rekao je tokom razgovora predsjednik Krivokapić interesujući se posebno za ambijent nakon uspostave Parlamentarne skupštine BiH.
Predsjedavajući Bećirović izrazio je očekivanje da će Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine intenzivnijim radom tokom ljetnjih mjeseci pokušati da nadoknadi vrijeme propušteno čekanjem na formiranje vlasti. Otežavajuća okolnost je, dodao je on, svakako to što u ovom momentu još nije definirana parlamentarna većina, međutim, istovremeno je i ohrabrujuće, dodao je, da se nakon formiranja parlamentarnih domova prepoznaje pozitivna atmosfera i volja da se procesi, a naročito oni koji nas približavaju evroatlanskim integracijama pokrenu naprijed. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću