MENI
14.9.2011

Šef Misije OSCE u BiH čestitao Predstavničkom domu na aktivizmu i entuzijazmu


- U radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine osjeća se aktivizam i entuzijazam i na tome svakako treba čestitati, rekao je prilikom današnjeg susreta sa predsjedavajućim Predstavničkog doma dr. Denisom Bećirovićem, šef Misije OSCE u našoj zemlji Fletcher Burton. - Primjetna je, dodao je ambasador koji je u Parlamentarnoj skupštini BiH bio u nastupnoj posjeti, spremnost da pomognete u zaokruživanju procesa formiranja vlasti na državnom nivou koje je u interesu svih građana ove zemlje. Na taj način lakše ćete odgovarati na izazove koje nameće proces približavanja članstvu u Evropskoj uniji i NATO.
Činjenica je da ambijent za rad Predstavničkog doma pa i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije najpovoljniji jer, kako je danas istakao predsjedavajući Bećirević, ne postoji ni parlamentarna većina na državnom nivou niti je oformljeno novo Vijeće ministara. Međutim, on je naglasio i da u takvim okolnostima ima mjesta za intenzivan rad jer više od 90 procenata problema sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina podjednako pogađa sve njene građane i narode i nema razloga da se oni ne rješavaju.
- Pri tome treba promovirati dijalog i takav model rada popularizirati kroz proces obrazovanja i medije čemu je Misija OSCE u našoj zemlji posvetila naročitu pažnju., rekao je dr Bećirović. On je danas također izrazio nadu da će kvalitetna saradnja koju Parlamentarna skupština BiH ima sa Misijom OSCE u BiH i u budućnosti rezultirati kvalitetnim projektima i jačanjem kapaciteta ove najviše zakonodavne institucije naše zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću