MENI
26.10.2011

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana


Predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, Šemsudin Mehmedović i zamjenik predsjedavajućeg, Ognjen Tadić, učestvuju na plenarnom zasjedanju i 6. sjednici Stalnih odbora Parlamentarne skupštine Mediterana, koje se održava u Palermu od 26. do 30. oktobra 2011.g.
Zasjedanje stalnih odbora Parlamentarne skupštine Mediterana će otvoriti predsjedavajući PAM-a, Abdelwahad Radi, nakon čega će se obratiti predsjednik Skupštine Sicilije, Francesco Cascio i zamjenik predsjedavajućeg PS Mediterana, koji je istovremeno i vođa italijanske delegacije, Francesco Maria Amoruso.

Programom je predviđeno da se tokom sjednica stalnih odbora, između ostalog, govori o političkoj saradnji i sigurnosti, organiziranom kriminalu, dijalogu među kulturama, civilizacijama i ljudskim pravima, kao i migracijama u mediteranskoj regiji.
Tokom zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana biti će održana i debata o Ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini, za koju će uvodničar biti član PS Mediterana, Miro Petek iz Slovenije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću