MENI
20.1.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na januarskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

 
Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković, Saša Magazinović, Borjana Krišto, Ismeta Dervoz i Krunoslav Vrdoljak, će učestvovati na redovnom, januarskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PS VE) koje se u Strazburu održava od 23. do 27. januara 2012.g.

Drugog dana zasjedanja, 24. januara bit će obavljena rasprava i usvojen Nacrt rezolucije na temu „Funkcioniranje demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini“, za koju su izvjestioci članovi Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope, Jean Claude Mignon iz Francuske i gospođa Karin S. Woldseth iz Norveške.

Tokom zasjedanja će biti izvršen izbor predsjednika, potpredsjednika, članova komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, kao i izbor komesara za ljudska prava Vijeća Evrope.
Predviđeno je da se učesnicima, između ostalih, obrati premijer Velike Britanije, David Cameron, generalni sekretar Lige arapskih država, Nabil Al Araby, generalna direktorica UNESCO-a, Irina Bokova, komesar za ljudska prava Vijeća Evrope, Thomas Hammarberger i drugi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću