MENI
17.2.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Grčke


Unaprjeđenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Grčke strateški je interes dvije prijateljske zemlje, tim prije što među njima ne postoje otvorena i sporna pitanja, istaknuto je prilikom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića sa ambasadorom Grčke u našoj zemlji Karolosom Gadisom.

Kako je istakao dr. Denis Bećirović, poseban prostor za povezivanje otvoren je u sferi ekonomije što bi trebalo potaknuti organizacijom biznis foruma koji bi okupio poslovne ljude BiH i Grčke. Na taj način, ekonomsku isplativost mogla bi postići i direktna avionska linija koja bi u budućnosti povezala Sarajevo sa Solunom ili Atinom.

Ambasador Gadis istakao je da u će prvoj polovini 2014. godine Grčka predsjedavati Evropskom unijom što će biti prilika da se pospješe procesi proširenja EU zemljama Zapadnog Balkana. Uz to, značajnu pomoć, po njegovim riječima, Grčka je voljna pružiti i na putu Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u NATO. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću