MENI
21.2.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković primio ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini


U cilju intenziviranja međuparlamentarne saradnje BiH i Italije, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr Milorad Živković primio je danas ambasadora Italije u BiH Raimonda De Cardonu. Prilikom susreta, ambasadoru Italije uručeno je pozivno pismo za predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Republike Italije Gianfranca Finija za bilateralnu posjetu BiH koja bi se trebala održati 13.marta 2012.godine.

Prilikom susreta izražena je opredjeljenost BiH za EU integracije i naglašen značaj jačanja regionalne saradnje. Amabasador De Cardona prenio je stav u ime Republike Italije, ali i u ime EU, u vezi sa sprovođenjem presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju Sejdić-Finci u kojem je jasno naznačeno da Italija i EU ne zahtijevaju korjenite promjene Ustava, nego samo u onom dijelu koje se odnosi na provođenje presude. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću