MENI
6.3.2012

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se sa šeficom Ureda Vijeća Evrope u BiH


"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu s šeficom Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini gospođom Mary Ann Hennesey.
Susret je bio prilika za razmjenu stajališta o aktuelnoj situaciji i prilikama u Bosni i Hercegovini u kontekstu političkih i ekonomskih reformi u zemlji i daljnih pravaca i prioriteta u euroatlantskim integracionim procesima.

Ustavna reforma i aktivnosti oko iznalaženja rješenja i modaliteta implementiranja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“ su tema kojima je posvećena posebna pažnja tokom razgovora.

Kontinuiran dijalog i saradnja, umjerena i realna politika, međusobno dogovaranje i uvažavanje te kompromisna rješenja predstavljaju jedini ispravni put za pozitivne procese nužne za budućnost BiH i njenu evropsku perspektivu, u interesu i za dobrobit svih njenih naroda i građana, zaključeno je na kraju razgovora." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću