MENI
12.3.2012

Članica Stalne delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope, Milica Marković učestvovala u radu Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Milica Marković učestvovala je danas u radu Odbora za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, tokom kojeg je usvojen nacrt izvještaja i rezolucije o neprihvatljivosti ograničenja slobode kretanja kao kazne za političke stavove.

Također, pored potvrđivanja sastava svih pododbora Odbora za pravna pitanja i ljudska prava PSVE-a, potvrđeno je članstvo Milice Marković u Pododbor za krivične probleme i borbu protiv terorizma, kao i Nermine Kapetanović u Pododbor za ljudska prava.

Na današnjoj sjednici, učesnici su raspravljali i o položaju raseljenih osoba i povratnika u regiju Sjevernog Kavkaza, promoviranju alternative izdržavanju zatvorske kazne, kao i održavanju narednih plenarnih sjednica Odbora u 2012. godini.

Inače, današnjim održavanjem sastanka Odbora za pravna pitanja i ljudska prava, u Parizu je počelo trodnevno održavanje sastanaka odbora PSVE-a. Za 13. mart je dogovoreno održavanje sastanka Odbora za poštivanje obaveza i angažmana država članica Vijeća Evrope, a za 14. mart održavanje sastanka Odbora za politička pitanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću