MENI
18.4.2012

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadorom Mađarske


"Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović susreo se u Sarajevu s ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Józsefom Pandurom.

Tokom susreta razmijenjena su gledišta o situaciji, prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa u zemlji i daljnjih pravaca i prioriteta u euroatlantskim integracionim procesima.
Ambasador je informirao predsjedavajućeg Čovića o trenutnim političko – privrednim prilikama u Mađarskoj, te o ostavci predsjednika i izboru novog predsjednika Mađarske.

Razmjena iskustava u oblasti usvajanja evropskih standarda i približavanja euroatlantskim integracijama, te podrška Mađarske svakako su od velikog značaja Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i NATO-u, zaključeno je u razgovoru.
Ovom prilikom presjedavajući Čović i ambasador Pandur su razgovarali i o službenoj posjeti predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Mađarskoj, koje se planira u narednom periodu.
Spremnost za nastavak saradnje je obostrano iskazana ovom prilikom." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću