MENI
25.4.2012

Povodom obilježavanja desete godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo Vijeća Evrope, u Strasbourgu otvorena izložba “Kada su komšije bili ljudi”



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Božo Ljubić prisustvovao je u Strasbourgu otvaranju izložbe "Kada su komšije bili ljudi", koja je organizirana povodom obilježavanja desete godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo Vijeća Evrope (VE).

Tom prilikom, ministar vanjskih poslova BiH, Zlatko Lagumdžija i predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Jean Claude Mignon obratili su se gostima, pri čemu je Lagumdžija nakon obraćanja odgovarao na pitanja prisutnih. Inače, izložba, čija je tema spašavanje Jevreja u BiH tokom Drugog svjetskog rata, je organizirana na marginama Aprilskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, kom prisustvuje i delegacija naše zemlje.

Najavljeno je da će zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Božo Ljubić i članovi delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope, Milica Marković i Saša Magazinović prisustvovati za sutra najavljenom sastanku Monitoring komiteta PS VE. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću