MENI
27.4.2012

Članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative, Danijela Martinović na sastanku Generalnog komiteta za kulturu govorila o zaštiti nacionalnih manjina


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative (CEI), Danijela Martinović, izlagala je danas na sastanku Generalnog komiteta za kulturu Parlamentarne dimenzije CEI, koji se pod nazivom „Autonomija - zaštita nacionalnih manjina kao sredstvo za mir“, održava u Bolzanu (Italija).

Martinović se učesnicima skupa obratila u dijelu sesije predviđenom za izlaganja članova državnih delegacija, koji je uslijedio nakon govora generalnog sekretara CEI, Gerharda Pfanzeltera i izlaganja nezavisnih stručnjaka i predstavnika međunarodnih organizacija. Predviđeno je da nakon rasprave o ovoj temi večeras bude usvojena završna Deklaracija o autonomiji, zaštiti nacionalnih manjina i kulturnom naslijeđu, čime će zvanično biti okončana aprilska sjednica Generalnog komiteta za kulturu Parlamentarne dimenzije CEI. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću