MENI
3.5.2012

Članovi kolegija oba doma razgovarali sa Grupom prijateljstva Bundestaga SR Njemačke


Delegacija Grupe prijateljstva Bundestaga SR Njemačke sa BiH koju predvodi Marieluise Beck, predsjedavajuća parlamentarne grupe razgovarala je danas u okviru službene posjete Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda.

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Milorad Živković, ovom prilikom, upoznao je goste sa aktuelnim stanjem i uspješno okončanim procesima naglasivši da je trenutno najaktualniji dogovor oko konačne implemantacije Presude Sejdić - Finci.

Kako su istakli članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, paralelno sa ovim političkim procesima posebnu pažnju treba posvetiti razvoju ekonomije i privlačenju stranog kapitala.
Bosna i Hercegovina je otvorena za njemačke investicije, jer za poboljšanje ekonomskih odnosa i snažnija ulaganja postoji još mnogo mogućnosti, zaključeno je danas tokom sastanka rukovodstva PSBiH sa delegacijom njemačkog Parlamenta.

Prema riječima Marieluise Beck, uz podršku Njemačke na evropskom putu BiH, razvoj ekonomije i smanjenje stope nezaposlenosti trebaju biti u fokusu, kao i sprječavanje odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercergovine. "Tehničke investicione prepreke, koje se ogledaju u strukturi Bosne i Hercegovine limitiraju proces ulaganja. Zbog toga bilo bi neophodno uspostaviti državne strukture koje bi u ime države, kao jedan sagovornik, pregovarali sa potencijalnim investitorima" naglasila je predsjedavajuća Beck. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću