MENI
14.5.2012

Susret rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH sa parlamentarcima iz Velike Britanije


Članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković i zamjenici predsjedavajućeg Doma naroda Sulejman Tihić i Ognjen Tadić te poslanik Saša Magazinović razgovarali su danas sa članovima Parlamenta Velike Britanije Karen Lumley, Guto Bebbom, Gemmom Doyle i Emmom Reynolds.

Tom prilikom gostima su ponuđena viđenja aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine u svijetlu implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv BiH, zatim ispunjavanjа obaveza BiH u cilju priključenja EU i NATO, kao i rasprava koje se vode o ukidanju supervizije za Distrikt Brčko i organizaciji lokalnih izbora u Srebrenici. Pri tome je istaknuto da o nužnosti rješavanja ovih pitanja postoji saglasnost najznačajnijih političkih aktera u našoj zemlji te napredak u stavovima pa ima prostora za očekivanje da će nesuglasice u narednom periodu biti otklonjene.

Britanskim parlamentarcima danas je iskazana zahvalnost za pomoć koju je Velika Britanija pružila i u procesu uspostave mira u Bosni i Hercegovini i u stvaranju uslova za ekonomski prosperitet zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću