MENI
15.5.2012

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se s ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH


"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prof. dr. Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu s ambasadoricom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Aurorom Mejia.
Predsjedavajući Čović je upoznao ambasadoricu o aktivnostima oko usvajanja budžeta institucija BiH, provođenja presude Evropskog suda u Strasbourgu u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“, te izazovima i zadacima koji stoje pred bh. institucijama prije i nakon ulaska RH u EU s posebnim naglaskom na refleksije na političko – privredno stanje u BiH.

Zajednička je ocjena kako otvoren i prijateljski dijalog pridonose da između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije nema otvorenih pitanja. To dodano unaprjeđuje bilateralne odnose i dobru saradnju dviju država u svim oblastima posebno u privredi.

Ovom prilikom predsjedavajući Čović je zahvalio Kraljevini Španiji na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći i podršci Bosni i Hercegovini i na iskazanom interesu njenih privrednika za ulaganje kapitala u prosperitetne programe u našoj zemlji.
Uz obostrano zadovoljstvo za upriličen susret, iskazana je spremnost za nastavak dalje saradnje." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću