MENI
24.5.2012

Na poziv Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Komisija za nacionalnu sigurnost Republike Turske boravi u posjeti našoj zemlji


Komisija za nacionalnu sigurnost Republike Turske koja na poziv Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH boravi u trodnevnoj posjeti našoj zemlji danas se susrela sa predsjedavajućim Mirsadom Đugumom i članovima Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, Matom Franjičevićem, Martinom Ragužem, Nerminom Kapetanović, Stjepanom Krešićem i Amirom Fazlićem.

Delegacija Republike Turske je razgovarala i sa članovima Kolegija Predstavničkog doma PSBiH, dr. Denisom Bećirovićem i dr. Božom Ljubićem, kao i sa predstavnicima Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH, Šemsudinom Mehmedovićem, Senadom Šepićem, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, Milicom Marković, Lazarom Prodanovićem, Borjanom Krišto i Krunoslavom Vrdoljakom.

U sklopu saradnje sa Zajedničkom komisijom za nadzor nad radom OSA-e, turska delegacija je imala susret i sa ministrom sigurnosti BiH, Sadikom Ahmetovićem i rukovodiocem Državnog sigurnosnog organa BiH, Matom Miletićem, tokom kog je iniciran bilateralni sporazumi iz oblasti zaštite tajnih podataka.
Delegaciju Komisije za nacionalnu sigurnost Republike Turske čine Alpaslan Kavaklioglu, Gulay Samanci, Ali Turan, Mehmet Siyam Kesimoglu i Mehmed Erdogan. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću