MENI
28.5.2012

Članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Božo Ljubić i Asim Sarajlić učestvuju na Proljetnom zasjedanju PS NATO-a u Talinu


Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, dr. Božo Ljubić i Asim Sarajlić učestvuju na Plenarnoj sjednici Proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a (PS NATO) čije je održavanje danas počelo u Talinu.

Učesnicima konferencije su se u uvodnom dijelu obratili predsjedavajući PS NATO-a, dr. Karl A. Lemers, zamjenik generalnog sekretara NATO-a, Alexander Vershbow, predsjednik Republike Estonije, Toomas Hendrik Ilves i predsjednica Parlamenta R Estonije, Ene Ergma.

Dr. Ljubić i Sarajlić su pored učešća u radu komiteta PS NATO-a na kojima se raspravljalo o NATO samitu u Čikagu, stanju u Afganistanu, konceptu “Pametne odbrane”, cyber-sigurnosti i potrebi intenzivnije saradnje između zemalja članica Alijanse, imali i susrete sa parlamentarnim delegacijama Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Učesnici Proljetnog zasjedanja PS NATO-a su podržali politiku otvorenih vrata članstva u NATO-u za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Gruziju i Makedoniju. (kraj)



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću