MENI
1.6.2012

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Ismeta Dervoz na sastanku Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju PSVE u Parizu


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Ismeta Dervoz učestvovat će na sastanku Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju PSVE koji će se 4. juna održati u Parizu. Predviđeno je da izvjestioci prezentiraju izvještaje o temama: „Žene muslimanke u Evropi - za jednake mogućnosti“, „Uloga nevladinih organizacija u otporu nacionalizmu, ksenofobiji i mržnji prema imigrantima u Evropi“, „Položaj Roma u Evropi - kretanje i migracije“.

Učesnici sastanka će u okviru teme „Nacionalna tijela za borbu protiv diskriminacije - slučaj Francuske“ imati priliku da razmijene mišljenja sa narodnim pravobraniocem, Dominique Baudisom i njegovom zamjenicom, Maryvonne Lyazid, dok će u okviru teme „Izbor pola djeteta prije rođenja“, biti obavljen razgovor sa direktorom za istraživanja u demografiji Centra za stanovništvo i razvoj Univerziteta u Parizu, Christophom Guilmotom. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću