MENI
28.6.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na sastanku Stalnog odbora za ekonomsku, socijalnu i saradnju na području okoliša Parlamentarne skupštine Mediterana


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje čine Šemsudin Mehmedović i Ognjen Tadić, učestvovat će na sastanku Stalnog odbora za ekonomsku, socijalnu i saradnju u području okoliša (Drugi odbor) Parlamentarne skupštine Mediterana, koji se 29. juna 2012. godine održava u Lisabonu.

Učesnici će na sastanku razmijeniti mišljenja u okviru panela o vanjskoj trgovini i ulaganjima na Mediteranu na temu „Ka održivom ekonomskom razvoju u mediteranskoj regiji“.

Planirano je da se rad panela odvija kroz sljedeće sesije: „Okvir za političku, ekonomsku i finansijsku održivost u mediteranskoj regiji“, „Izgledi za Mediteran: Ekonomski utjecaj socijalne i demografske dinamike“, „Finansiranje malih i srednjih preduzeća i njihova uloga u ekonomskoj održivosti“ i „Regionalna saradnja u ključnim sektorima industrije: energija i infrastrukture“.

Između ostalih, učesnicima sastanka će se obratiti Àlvaro Santos Pereira, ministar ekonomije i zapošljavanja Republike Portulag i Sergio Piazzi, generalni sekretar Parlamentarne skupštine Mediterana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću