MENI
12.7.2012

Članica Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu, Vesna Krstović-Spremo razgovarala sa poslanicom Narodne skupštine Azerbejdžana


Članica Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu, Vesna Krstović-Spremo razgovarala je danas sa poslanicom Narodne skupštine Azerbejdžana, Ganirom Pashayevom.

Tokom susreta rečeno je da, putem parlamentarne diplomacije, treba težiti poboljšanju odnosa između Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana, posebno u oblastima ekonomije, turizma i nauke.

Prema riječima Ganire Pashayeve, kako bi odnosi u tim oblastima bili uspješniji i kvalitetniji, treba intezivirati diplomatsku saradnju, jer u Bosni i Hercegovini nema stalnog predstavništa Republike Azerbejdžana.
Vesna Krstović-Spremo je izrazila nadu da će se u skorije vrijeme rješiti pitanje stalnog predstavništva u našoj zemlji, što bi rezultiralo uspješnijom saradnjom između dvije zemlje, kao i otvorilo velike mogućnosti za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju razgovora, sagovornice su se usaglasile da pomoću grupa prijateljstava treba predlagati konkretne aktivnosti s ciljem što bolje saradnje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Narodne skupštine Azerbejdžana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću