MENI
6.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda dr. Milorad Živković i dr. Dragan Čović susreli se sa ministrom vanjskih poslova Finske


Nakon lokalnih izbora očekujemo da ćemo više energije posvetiti evropskom putu i ispunjavanju uvjeta koji su postavljeni pred Bosnu i Hercegovinu , naglasili su predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda dr. Milorad Živković i dr. Dragan Čović tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova Finske Erkki Tuomijoaom.

Upoznavši goste sa aktuelnom situacijom, predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Milorad Živković rekao je da su euroatlantske integracije prioritet Bosne i Hercegovine i da vjeruje da će sve snage do kraja godine biti usmjerene ka reformama, dok je predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović naglasio da je složenost države uzrok komplikovanom procesu donošenja odluka.

Prema riječima ministra Tuomijoa u odnosu na 2005. godinu Bosna i Hercegovina je napravila očigledan progres ali ipak nije napravila napredak kakav su napravile susjedne zemlje. Zbog toga očekujemo pozitivan odgovor i od Bosne i Hercegovine jer, naglasio je Tuomijoa, samo od vas zavisi kakav će biti odnos vaše zemlje sa EU.

Tokom sastanka konstatirano je da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja i da dobra saradnja može biti unaprijeđena u različitim oblastima. Razgovarano je i o parlamentarnoj saradnji i susretima rukovodstava koji su planirani u narednom periodu, kao i prednostima regionalne saradnje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću