MENI
7.9.2012

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Milica Marković učestvovala na sastanku Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Milica Marković učestvovala je na sastanku Odbora za socijalna, zdravstvena i porodična pitanja PSVE-a, koji je danas održan u Parizu.

Nakon prezentacije o porezima na finansijske transakcije, koju je imala profesorica Njemačkog instituta za ekonomska istraživanja (DIW Berlin) Dorothea Schafer, razmatran je i usvojen nacrt Rezolucije o vraćanju socijalne pravde putem poreza na finansijske transkacije, zatim Izvještaj o nanotehnologiji, kao i Nacrt izvještaja u vezi međudržavnog usvajanja i načina osiguranja najboljih interesa djece.

Članovi Odbora su raspravljali i o Uvodnom memorandumu o borbi protiv pedofilskog turizma putem angažiranog pravnog i političkog djelovanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću