MENI
9.10.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSVE i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković Bursać učestvovat će na video – sastanku Biroa PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković Bursać učestvovat će na video – sastanku Biroa PSVE, koji će se održati 12. oktobra 2020. godine.

Na sjednici ovog tijela, koje je zaduženo za koordiniranje aktivnosti PSVE i za predstavljanje PSVE u vanjskim poslovima, bit će razmatran dnevni red sjednice Stalnog komiteta PSVE, kao i zahtjevi poslaničkih grupa za raspravu o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Vijeća Evrope i Evropskog suda za ljudska prava.

Predviđeno je da Biro PSVE odredi članove posmatračkih misija za predstojeće parlamentarne izbore u Gruziji i Jordanu, te predsjedničke izbore u Moldaviji.

Članovi Biroa PSVE, kojeg čine predsjednik i potpredsjednici PSVE, te predsjedavajući političkih grupa i komiteta PSVE, odobrit će i predloženi kalendar sjednica i sastanaka PSVE do kraja 2020. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću