MENI
24.6.2020

Održana 6. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije

Na 6. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i preporučila Doma naroda davanje saglasnosti za ratifikaciju:

  • Sporazuma o finansiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine (primalac), koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine, i Federacije Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo prostornog uređenja (Agencija za izvršenje projekta) u iznosu od 9.500.000,00 eura – Energetska efikasnost u javnim zgradama;
  • Sporazuma o zajmu (Hitni projekat za COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj;
  • Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera za Bosnu i Hercegovinu, potpisan 2. aprila 2020. godine u Sarajevu.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, kao i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2019. godini.

Usvojeni su i prijedlozi izvještaja o radu Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH za 2018. i 2019. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću