MENI
10.6.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih naroda u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu u nastupnu posjetu primio rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih naroda u BiH Ingrid Macdonald.

Prilikom sastanka, zvaničnici su razgovarali o stanju u Bosni i Hercegovini s osvrtom na trenutni politički ambijent, epidemiološku te socio-ekonomsku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19.

Zvaničnici su odgovor Bosne i Hercegovine na navedenu krizu ocijenili uspješnim, ističući nužnost daljeg poduzimanja svih potrebnih koraka kako bi se u najskorijem mogućem roku sanirale novonastale posljedice, minimizirajući štetne posljedice po građane BiH.

Također, zvaničnici su pozitivnim ocijenili dugogodišnju saradnju Bosne i Hercegovine i agencija UN-a, koje, ulažući znatne napore, kontinuirano doprinose razvoju bh. društva ka budućnosti koja garantira mir, prosperitet i prilike za sve građane.

Razgovarano je i o budućoj saradnji Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih naroda u području realizacije višestrukih projekata, konkretno se osvrćući na Okvir razvojne pomoći u periodu 2021.-2025. godine.

Ističući rastuću potrebu za solidarnošću i saradnjom, zvaničnici su istaknuli povjerenje u budući rad na donošenju promjena koje će potaknuti sveopći razvoj Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović gospođi Macdonald zaželio je dobrodošlicu i uspjeh u daljem radu." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću