MENI
10.6.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu primio u nastupnu posjetu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH Bojanu Urumovu. 

Tom prilikom, dr. Čović je gospođi Urumovoj izrazio dobrodošlicu, razgovarajući o dosadašnjoj i predstojećoj saradnji Bosne i Hercegovine i Ureda Vijeća Evrope u BiH, ističući doprinos Ureda u području izgradnje, zaštite i promocije vladavine zakona, ljudskih prava i demokratije.

Zvaničnici su tokom sastanka govorili o utjecaju globalne pandemije na društvo i politički ambijent BiH, kao i o intenzivnom priljevu migranata u Bosnu i Hercegovinu.

Također, razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji, predstojećim lokalnim izborima te stanju u Centralnom izbornoj komisiji. Govoreći o putu napretka BiH, dr. Čović je istaknuo neupitnu predanost evropskim vrijednostima, izražavajući da budućnost mora sadržavati jasnu i sveobuhvatnu predanost domaćih aktera i međunarodnih partnera potpunoj jednakopravnosti i legitimnom predstavljanju te zaštiti prava i poboljšanju životnih uvjeta svih građana Bosne i Hercegovine. 

Na koncu, dr. Čović je gospođi Urumovoj zaželio uspjeh tokom predstojećeg mandatnog perioda, izražavajući uvjerenje u kvalitetnu saradnju u budućim poduhvatima na dobrobit Bosne i Hercegovine." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću