MENI
9.6.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović primio u nastupnu posjetu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH Bojanu Urumovu.

Poželjevši dobrodošlicu gospođi Urumovoj, predsjedavajući Radmanović ocijenio je da je dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i Ureda Vijeća Evrope bila dobra i izrazio uvjerenje da će započeti programi saradnje nastaviti da se realiziraju na obostrano zadovoljstvo.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji s naglaskom na predstojeće lokalne izbore i migransku krizu koja je, kako je rečeno, globalni svjetski problem i na koju svi u Bosni u Hercegovini nemaju isti pogled.

Gospođa Urumova podsjetila je na obaveze Bosne i Hercegovine kad je riječ o presudama Evropskog suda za ljudska prava, posebno se osvrnuvši na presude u predmetima Sejdić – Finci i Baralija protiv BiH.

Sagovornici su se složili da je u narednom periodu potrebno dalje unapređivati i jačati saradnju institucija BiH i Ureda Vijeća Evrope u BiH". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću