MENI
4.6.2020

Član Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope Saša Magazinović učestvovat će na video – sjednici Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović učestovovat će na video – sjednici Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE, koja će se održati u petak, 5. juna ove godine.

Kako je najavljeno iz PSVE, članovi Komiteta razmijenit će mišljenja o podršci ljudskim pravima, posebno pravu na jednakost i nediskriminaciju, u vrijeme krize i pandemije.

Članovi Komiteta imenovat će i izvjestioca na temu „Prava žena u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa (COVID – 19)“.

Bit će razmotren i odobren dodatak uz izvještaj o temi „Jačanje žena – promoviranje pristupa kontracepciji u Evropi“.

Članovi Komiteta razmatrat će i preliminarni izvještaj o temi „Rodna dimenzija vanjske politike“, a razgovarat će se i o informativnom memorandumu o temi „Borba protiv afrofobije u Evropi“.

Prema najavama, tokom video – sastanka Komiteta za jednakost i nediskriminaciju PSVE razgovarat će se i o stanju i pravima lezbijskih, gej, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih (LGBTI) lica u Evropi. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću