MENI
27.5.2020

Članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Borjana Krišto učestvovat će na video – sastanku Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Borjana Krišto učestvovat će u četvrtak, 28. maja, na video – sastanku Komiteta za politička pitanja i demokratiju PSVE.

Kako je najavljeno iz PSVE, tokom sastanka bit će raspravljano o funkcioniranju demokratskih sistema suočenih sa pandemijom korona virusa (COVID 19).

U razmjeni mišljenja i stavova o ovoj temi učestvovat će i predsjednik PSVE Rik Daems, članovi Venecijanske komisije i drugi pravni eksperti za oblast ustavnog prava.

Tokom video – sastanka članovi Komiteta razmotrit će i imenovanje izvjestioca PSVE za ovu temu.

Prema najavi, razgovarat će se i o aktivnostima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kao i o izjavi izvjestioca PSVE o borbi protiv fiskalne nepravde i radu OECD-a na oporezivanju digitalne ekonomije.

Članovi Komiteta razmatrat će i rezultate gruzijskog predsjedavanja, kao i prioritete predstojećeg grčkog predsjedavanja Vijećem Evrope. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću