MENI
7.5.2020

Članica Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope Snježana Novaković–Bursać učestvovala na video–sastanku Biroa PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovala je danas na video–sastanku Biroa PSVE, tijela koje je zaduženo za koordinaciju aktivnosti PSVE i njeno predstavljanje u vanjskim poslovima.

Članovi Biroa PSVE konsenzusom su prihvatili dokument kojim se propisuje okvir za održavanje sjednica Biroa i komiteta PSVE na daljinu. Ovaj set pravila, kojim se omogućava efikasnost i transparentnost rada Biroa i komiteta PSVE, privremenog je karaktera i, kako je odlučeno, važit će do prve redovne plenarne sjednice PSVE.

Biro PSVE, kojeg čine predsjednik i 20 potpredsjednika PSVE, te predsjedavajući političkih grupa i stalnih komiteta u PSSE, uputio je prema komitetima niz prijedloga rezolucija o različitim pitanjima iz domena zaštite ljudskih prava, demokratije i vladavina prava, o kojima će komiteti PSVE, shodno njihovim nadležnostima, raspravljati u narednom periodu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću