MENI
24.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao video – sastanak s apostolskim nuncijem u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video - sastanak s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini Luigijem Pezzutom.

Zvaničnici su komentirali stanje u vezi s pandemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini, osvrćući se na saniranje socio-ekonomskih posljedica koje su zahvatile građane širom zemlje.

Zvaničnici su saglasno izrazili stav da je od ključne važnosti stavljanje naglaska na zaštitu zdravlja i oporavak privrednih prilika za što skoriju stabilizaciju cjelokupnog stanja u državi. Također, komentirali su političko stanje u Bosni i Hercegovini, ističući nemjerljivu važnost dijaloga, kompromisa i saradnje.

Apostolski nuncij Pezzuto istaknuo je važnost solidarnosti, koja je, kao i istaknuti katolički princip, ključna stavka u vremenima kada se svijet suočava sa zajedničkim izazovima.

Dr. Čović i nuncij Pezzuto izrazili su zadovoljstvo odnosima Svete stolice i Bosne i Hercegovine, izražavajući podršku za nastavak uspješne saradnje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću