MENI
4.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak s ambasadorom Republike Italije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Republike Italije u BiH, Nj. E. Nicolom Minasijem.

Dužnosnici su razgovarali o pandemiji korona virusa s osvrtom na zdravstvene i ekonomske izazove i uvedene mjere. Jačanje zdravstvenih kapaciteta, zaštita zdravlja i sanacija ekonomskih posljedica primarne su potrebe Bosne i Hercegovine i brojnih drugih zemalja širom svijeta, naglašeno je tokom razgovora.

Predsjedavajući Čović i ambasador Minasi izrazili su zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i uspješnoj dugogodišnjoj saradnji, ističući da se u budućnosti očekuje dodatno jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Italije, koje su, kako je kazano, u mnogo čemu povezane.

Dužnosnici su, također, komentirali pomoć Evropske unije Bosni i Hercegovini, ističući veliku evropsku solidarnost koja se, usprkos unutrašnjim potrebama Evropske unije, snažno iskazuje i prema partnerima u regiji Zapadnog Balkana.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović je tokom telefonskog sastanka ambasadoru Nicoli Minasiju u ime stanovnika Bosne i Hercegovine i u vlastito ime izrazio duboku solidarnost s talijanskim narodom i Republikom Italijom, kao i saučešće zbog žrtava uzrokovanih pandemijom korona virusa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću