MENI
3.4.2020

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetio Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović boravio je u redovnoj radnoj posjeti Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane BiH.

Posjeta je upriličena s ciljem nastavka uspješne saradnje i koordinacije aktivnosti iz nadležnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, u skladu sa Uputstvom o saradnji Ministarstva odbrane BiH sa parlamentarnim vojnim povjerenikom Bosne i Hercegovine.

Tokom posjete parlamentarni vojni povjerenik BiH upoznao se sa aktivnostima koje provodi Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH, uključujući i aktivnosti koje se provode u okolnostima i uslovima uzrokovanim pandemijom korona virusa (COVID-19).

Teme razgovora bile su i zaštita ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH, razmjena saznanja o zdravstvenom i opštem stanju kadeta, te žalbe na izbor kandidata za učešće u operacijama podrške miru.

Iskazana je obostrana opredijeljenost da se i u ovim okolnostima preduzimaju sve neophodne mjere, prije svega na zaštiti zdravlja pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i na afirmaciji svih drugih prava vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću