MENI
2.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadorom Kralјevine Saudijske Arabije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s ambasadorom Kralјevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hanijem Abdullahom Mominahom.

Razgovaralo se o globalnoj zdravstvenoj situaciji uzrokovanoj pojavom korona virusa, mjerama pomoći i stabilizaciji ekonomskih tokova, te pomoći privredi.

Istaknuta je potreba jačanja zdravstvenih kapaciteta na području cijele Bosne i Hercegovine kako bi se, što je moguće prije, popravila zdravstveno - epidemiološka situacija.

Također, komentirane su i konkretne mjere pomoći ekonomiji i privredi, kako bi Bosna i Hercegovina, ali i zemlje okruženja, lakše prebrodile novonastalu krizu.

Bosna i Hercegovina i Saudijska Arabija imaju veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma, koji su od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu i njenu ekonomiju, istaknuto je u razgovoru, te je zaključeno kako je neophodno nastaviti sa uspješnom saradnjom, kao i razvojem postojećih prijateljskih i bilateralnih odnosa dviju zemalja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću