MENI
29.3.2020

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović razgovarao s visokim predstavnikom u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Razgovarano je o trenutnoj teškoj zdravstvenoj ali i privrednoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji prouzročenoj pandemijom koronavirusa. Istaknuto je kako svi nivoi vlasti u BiH moraju iskazati solidarnost, razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kako bi se slušajući struku, što prije oporavili od pandemije koronavirusa.

Također, kako je naglašeno, svui nivoi vlasti moraju imati usaglašena i prihvatljiva rješenja za pomoć ekonomiji i privredi. Zaštita radnih mjesta, te zakonske olakšice i poticajne mjere prema preduzećima, ekonomiji, poljoprivredi i privredi ne smiju biti zapostavljene.

Zvaničnici su prokomentirali i aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako svako krizno djelovanje zahtjeva i aktivniju saradnju i kompromis na svim poljima, izabranih zvaničnika svih konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su se složili kako je nužno unaprijediti političke odnose i ukupan ambijent u Bosni i Hercegovini, što je moguće postići samo kroz konkretno usaglašene reformske procese.

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću