MENI
28.3.2020

Predsjedavajuć Doma naroda dr. Dragan Čović uputio čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije povodom prijema u NATO

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio je službenu čestitku predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom povodom službenog prijema te zemlje u NATO.

Tom prilikom, dr. Čović uputio je srdačne čestitke građanima i nosiocima vlasti Sjeverne Makedonije, koji, ujedinjeni u slavljenju ovoga povijesnog trenutka, dočekuju ostvarenje velike težnje i dugotrajnog predanog rada. Članstvo u NATO porodici, ističe, doprinijet će razvoju snažne međunarodne saradnje te očuvanju i razvoju stabilnosti, sigurnosti i demokratije, istodobno doprinoseći Sjevernoj Makedoniji i regiji jugoistočne Evrope. Istovremeno je istaknuo da ponos ovim važnim korakom nadilazi granice jedne zemlje te da se s velikom radošću dočekuje diljem regije i svijeta, podsjećajući nas da su vrata NATO saveza otvorena za nove zemlje saveznice koje su ustrajne i predane u svojim nastojanjima.

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH tom prilikom ponovo je potvrdio odlučnost Bosne i Hercegovine da u najskorijoj budućnosti postane član Sjevernoatlantskog saveza, kao dio izgradnje sigurne i razvijene jugoistočne Evrope sa snažnim i pouzdanim međunarodnim partnerima.


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću