MENI
28.3.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao telefonski sastanak sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom.

Zvaničnici su razgovarali o alociranim finansijskim paketima Europske unije za nabavku najpotrebnije medicinske opreme u BiH, pristupu fondovima Europske unije i višestrukim novim inicijativama koje se odnose na jugoistočnu Evropu.

Razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema, privrede i pandemiji korona virusa u Bosni i Hercegovini, te mjerama koje se diljem zemlje uvode kako bi se stalo na kraj širenju zaraze korona virusom. Tokom razgovora izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i komunikacijom u zajedničkim nastojanjima ovladavanja pandemijom.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović ponovno je potvrdio predanost Bosne i Hercegovine evropskim partnerima, naglašavajući da je Europska unija vjerodostojan i angažiran partner koji kontinuirano doprinosi dobrobiti i razvoju BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću