MENI
26.2.2020

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović sastao se s ambasadorom Republike Hrvatske u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s ambasadorom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini  NJ.E. Ivanom Sabolićem.

Prilikom susreta razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, saradnji, dobrim bilateralnim odnosima dvije zemlje, ali i o položaju Hrvata jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Naglašena je potreba postizanja zajedničkog dogovora pri provedbi svih presuda Ustavnog suda, kako bi se ostvarila institucionalna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i postiglo saglasnost oko legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima u BiH.

Republika Hrvatska, trenutno i zemlja predsjedavajuća EU, pouzdan je i snažan partner Bosni i Hercegovini, podržava opredjeljenje BiH za daljnje integracije i članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu, naglašeno je na sastanku.

Ocijenjeno je da su odnosi dvije zemlje prijateljski, ali uvijek ima prostora za njihovo unaprjeđenje na obostranu korist." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću