MENI
19.2.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Dušanka Majkić u Beču na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20. i 21. februara održati u Beču.

Učesnicima zasjedanja, među kojima će biti oko 300 parlamentaraca, te predstavnika vlada država članica OSCE-a, obratit će se predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije Wolfgang Sobotka i predsjednik PSOSCE-a George Tsereteli.

Najavljeno je i održavanje sjednica tri opća komiteta PSOSCE-a, tokom kojih će zvaničnici vlada i relevantni stručnjaci, uključujući i Visokog komesara Ujedinjenih naroda za ljudska prava, govoriti o pitanjima efikasnog korištenja mehanizama OSCE-a za rješavanje dugotrajnih sukoba, o sigurnosnim posljedicama klimatskih promjena i o multilateralnoj saradnji u oblasti ljudskih prva.

Zimsko zasjedanje PSOSCE-a u Beču bit će okončano zajedničkom sjednicom tri opća komiteta na kojoj će se raspravljati o borbi protiv antisemitizma, diskriminacije i netolerancije u regiji OSCE-a. Na sjednici će biti predstavljeni i izvještaji šefova OSCE-ovih posmatračkih misija za izbore u Ukrajini, Bjelorusiji, Uzbekistanu i Azerbejdžanu. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću