MENI
17.2.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto učestvovat će u radu Evropske parlamentarne sedmice 2020

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto učestvovat će, na poziv predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u radu Evropske parlamentarne sedmice 2020, koja se 18. i 19. februara održava u Briselu.

Na ovom skupu na visokom nivou, parlamentarci iz zemalja Evropske unije raspravljat će o ekonomskim, budžetskim i socijalnim pitanjima, kao i o zaštiti okoline i borbi protiv klimatskih promjena.

Skup se sastoji od Evropske polugodišnje konferencije i Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u Evropskoj uniji (EU). Kako organizatori najavljuju, obje konferencije bit će prilika da parlamentarci razmijene informacije i najbolje prakse u provođenju Fiskalnog ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravi u ekonomskoj i monetarnoj uniji.

Istovremeno, cilj Evropske parlamentarne sedmice bit će jačanje saradnje između Evropskog parlamenta i parlamenata država članica i država u pretpristupnom procesu za članstvo u EU. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću