MENI
28.1.2020

Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović izabran za potpredsjednika Grupe socijalista u Vijeću Evrope

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović izabran je u Strazburu, tokom prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, za potpredsjednika Grupe socijalista, demokrata i zelenih (SOC) u Vijeću Evrope.

Ova tradicinalno uticajna, a trenutno i najbrojnija politička grupacija u Vijeću Evrope, okuplja poslanike iz stranaka koje su članice Partije evropskih socijalista (PES), Socijalističke internacionale (SI) i Progresivne alijanse (PS).

Cilj Grupe socijalista u PSVE je primjena fundamentalnih principa demokratskog socijalizma, kako u PSVE tako i u zemljama članicama Vijeća Evrope. Ova politička grupacija je odlučni branitelj ljudskih prava, promotor mira i socijalne pravde, te zagovornik održivog razvoja. Na čelu ove grupacije trenutno se nalazi Frank Schwabe iz Njemačke. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću