MENI
22.1.2020

Održana 3. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Na 3. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za prvu zamjenicu predsjedavajuće Komisije izabrana je delegatkinja Lidija Bradara, a za drugog zamjenika delegat Amir Fazlić.

Komisija nije podržala delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića, koja glasi: „Zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Izvještaj o privlačenju direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu od 2015. do 2019. godine s prijedlogom konkretnih mjera za unapređenje politike privlačenja stranih investicija“.

Nije podržana ni delegatska inicijativa Denisa Bećirovića, koja glasi: „Zadužuje se Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, preduzme konkretne mjere kojima bi se osiguralo da ukupni status policijskih službenika u agencijama na državnom nivou bude doveden u primjereno stanje, kao i da se njihove plaće izjednače s platama policijskih službenika u entitetima i kantonima“.

S dnevnog reda Komisija je skinula Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovini u drugoj komisijskoj fazi, skraćeni postupak, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću