MENI
5.12.2019

Konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Za predsjedavajuću Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izabrana je poslanica Alma Čolo. Za prvog zamjenika predsjedavajuće izabran je poslanik Nikola Lovrinović, a za drugog zamjenika poslanik Obren Petrović. Članovi ove Komisije su i poslanici Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić.

Za predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Safet Softić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Obren Petrović, a za drugu zamjenicu poslanica Darijana Filipović. Članovi ove Komisije su i poslanici Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

Za predsjedavajućeg Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Vojin Mitrović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Mijo Matanović, a za drugog zamjenika poslanik Edin Mušić. Članovi ove Komisije su i poslanici Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Predrag Kožul. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Dženan Đonlagić, a za drugog zamjenika poslanik Jakov Galić. Članovi ove Komisije su i poslanici Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Nenad Nešić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Nermin Mandra, a za drugog zamjenika poslanik Predrag Kožul. Članovi ove Komisije su i poslanici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Adil Osmanović. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je poslanica Snježana Novaković - Bursać, a za drugog zamjenika poslanik Vlatko Glavaš. Članovi ove Komisije su i poslanici Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Vojin Mitrović. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću