MENI
30.9.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić razgovarao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sastao se danas, na marginama Cetinjskog parlamentarnog foruma, sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Tokom susreta zajednički je konstatovano da između dvije susjedne zemlje nema otvorenih pitanja, posebno nakon potpisivanja sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Naglašeno je da dobri susjedski odnosi predstavljaju priliku za značajno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma i izgradnje kvalitetnije putne infrastrukture koja bi povezivala dvije zemlje, te osigurala bolju prohodnost granice, posebno u ljetnoj i zimskoj turističkoj sezoni.

Razmijenjene su informacije o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. S tim u vezi, gospodin Brajović informirao je dr. Špirića o napretku Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.

Istovremeno, zajednički je konstatovano da je u Bosni i Hercegovini nužno što skorije formiranje Vijeća ministara BiH, s ciljem provođenja potrebnih reformi i ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću