MENI
26.6.2019

Održana 50. sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH

Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine na svojoj 50. sjednici usvojilo je Izvještaj sa službene posjete tijelima Vijeća Evrope u Strazburu, te zaključilo da je posjeta bila planski realizirana i uspješna. Također, Vijeće je odlučilo da uputi zahvalnicu Uredu Vijeća Evrope u Sarajevu za pomoć u realizaciji službene posjete tijelima Vijeća Evrope u Strazburu.

Primljeni su k znanju dostavljeni odgovori institucija o sufinansiranju projekata nacionalnih manjina iz inostranstva, te je konstatirano da Vijeće nije zadovoljno trenutnom situacijom u vezi s ovim pitanjem.

S ciljem realizacije zaključka sa 46. sjednice Vijeća, odlučeno je da u narednom periodu Vijeće organizira sastanak sa predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH u cilju rješavanja problema finansiranja nacionalnih manjina.

Primljen je k znanju Izvještaj sa održane svečane sjednice sa članovima Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, na kojoj je usvojen zaključak da se zajedničke sjednice sa vijećima nacionalnih manjiha u BiH ubuduće održavaju najmanje jednom u tri mjeseca.

Primljena je k znanju i obavijest o zakazanoj obuci za predstavnike Vijeća nacionalnih manjina BiH, koju u Sarajevu organizira Misija OSCE-a u Srbiji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću