MENI
27.5.2019

Poslanik u Predstavničkom domu Nikola Lovrinović primio ambasadora Slovačke Republike u BiH

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović primio je danas u Sarajevu ambasadora Slovačke Republike u BiH, NJ. E. Martina Kačoa.

Lovrinović, koji je u prethodnom mandatu predvodio Delegaciju PSBiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO), i ambasador Slovačke razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji u svjetlu predstojećeg Proljetnog zasjedanja PSNATO-a, koje će se od 31. maja do 3. juna ove godine održati u glavnom gradu Slovačke Bratislavi.

Lovrinović je tokom sastanka istaknuo da izuzetno cijeni angažman prijateljske Slovačke i njenih zvaničnika, koji su u proteklim godinama podržavali sve aktivnosti na putu Bosne i Hercegovine ka NATO-u i Evropskoj uniji. S tim u vezi, Lovrinović je pozdravio i, kako je rekao, prepoznatljivo angažovanje vojnika iz sastava slovačkog kontigenta u Misiji Althea Evropske unije u BiH.

Ambasador Kačo izrazio je interesovanje za aktivnosti PSBiH, kao i za stanje u procesu uspostavljanja vlasti u BiH.

Tokom susreta sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te naglasili da se ti odnosi mogu unapređivati u brojnim segmentima, posebno na planu privredne saradnje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću