MENI
29.4.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovne Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominahom.

Ambasador Mominah čestitao je ovom prilikom predsjedavajućem Izetbegoviću imenovanje na funkciju.

U razgovoru je istaknuto da dobre i prijateljske odnose Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine prati veliki broj međusobno potpisanih sporazuma, te jedan broj sporazuma koji su u proceduri i čija će finalizacija dodatno obogatiti odnose u oblasti obrazovanja, ekonomije i vanjskih poslova. Predsjedavajući Izetbegović izrazio je spremnost da se već postojeći dobri odnosi dviju zemalja prodube i intenziviraju, posebno kroz aktivaciju i konkretizaciju oblasti iz sporazuma, a koje služe za dobrobit svih naroda i građana BiH.

Ambasador Mominah je naglasio da se Kraljevina Saudijska Arabija protivi vanjskom miješanju u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, kao i da pruža punu podršku reformama i ulasku BiH u EU i NATO. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću