MENI
24.4.2019

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će na 100. Rose Roth seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i Nenad Stevandić, te delegat u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić činit će delegaciju PSBiH, koja će učestvovati u radu jubilarnog 100. Rose Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), koji će se održati 25. i 26. aprila u Briselu.

Glavna tema jubilarnog seminara, kojeg PSNATO organizuje u saradnji sa Parlamentom Kraljevine Belgije i Ženevskim centrom za kontrolu oružanih snaga (DCAF), naslovljena je kao „Angažiranje NATO partnera: obilježavanje Rose Roth nasljedstva i projekcija budućnosti“.

Predviđeno je da se učesnicima 100. Rose Roth seminara obrati predsjedavajuća PSNATO-a Madeleine Moon, jedan broj visokih zvaničnika NATO-a, Parlamenta Kraljevine Belgije, ženevskog DCAF-a, kao i predstavnici nevladinog sektora i akademske zajednice.

Inače, PSBiH i njena Delegacija u PSNATO-a bili su do sada domaćini četiri Rose Roth seminara u Sarajevu i to 2005., 2009., 2014. i 2017. godine. Učesnici ovih skupova u Bosni i Hercegovini bili su parlamentarci iz zemalja članica NATO-a, pridruženih zemalja članica, MENA zemalja, brojni gosti iz nevladinog sektora i akademske zajednice, kao i visoki zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću