MENI
22.4.2019

Telegram saučešća predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića povodom terorističkog napada u Šri Lanki

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio teroristički napad u Šri Lanki i uputio telegram saučešća porodicama ubijenih i predstavnicima vlasti ove zemlje.

“Duboko nas je potresla vijest o stravičnom terorističkom napadu koji se dogodio u vrijeme Uskrsa u katoličkim crkvama i hotelima u Šri Lanki.

Ubijanje nedužnih ljudi dok obavljaju molitvu slaveći svoj blagdan, jasno govori da iza ovog napada stoje zločinci vođeni najmračnijim ciljevima.

I ovaj napad govori da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu, te da je neophodno da se zajedno i odlučno suprotstavimo zlu koje beskrupulozno nasrće na nevine ljudske živote i civilizacijske vrijednosti.

U ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saosjećanja porodicama žrtava, narodu i vlastima Šri Lanke, a povrijeđenima u ovim gnusnim terorističkim napadima želim što brži oporavak.”(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću